Tercera revolució verda?

Hola companys!

Penjo aquest documental que ha estat emès al programa 60 minuts durant les dues darreres setmanes. Està difós per Greenpeace i creat per la televisió franco-alemanya
Arte Tv. Aquest documental ha estat projectat amb relació a la noticia del mes de juny passat on els partits catalans del Parlament (PSC, CIU i PP) van votar en contra de una proposta de llei que pretenia prohibir el cultiu de transgènics a Catalunya.


http://video.google.es/videoplay?docid=-1552144261451760754&ei=f-PeSsOVI8_J-AagvLxz&q=el+mundo+segun+monsanto&client=firefox-a#

Aquest es el resum que fa el 33

...“El món segons Montsanto”, un treball d’investigació molt revelador, periodístic i al mateix temps militant, fet per Marie-Monique Robin que repassa la història de la multinacional americana que actualment és líder mundial dels organismes genèticament modificats i està considerada una de les empreses més contaminants de l'era industrial (PCB, agent taronja, hormona del creixement bovina, Roundup...).
Marie-Monique Robin ofereix la seva particular visió de Montsanto reconstruïnt la gènesi d’aquest imperi industrial que, a base d'un gran nombre d'informes plens de falsedats, segons mostra Robin, de tracte de favor per part de l'administració americana i de pressions i d'intents de suborn als científics que han aixecat veus en contra dels transgènics -la majoria de científics que s’hi van mostrar contraris o van expressar els seus dubtes van acabar destituïts del càrrec-, s'ha convertit en un dels proveïdors de llavors genèticament modificades més gran del món.

Després de tres anys d'investigacions per part de la periodista i realitzadora del documental, Marie-Monique Robin, a l'Amèrica del Nord i del Sud, a Europa i a Àsia, i basant-se en documents i testimonis inèdits de científics, de víctimes de les seves activitats tòxiques, d'advocats, de polítics i de representants de les autoritats alimentàries i de protecció del medi ambient dels Estats Units, el documental demostra com, darrere de la imatge d'una empresa neta i verda, que és la que dóna la seva publicitat, s'amaga un projecte hegemònic que amenaça la seguretat alimentària de tot el món i l'equilibri ecològic del planeta. Un projecte global que no coneix fronteres i que, a hores d’ara, sembla que formi part d’un procés imparable: avui en dia, més del 70% dels aliments venuts als comerços dels EUA contenen productes transgènics.

Es mostren els mecanismes de globalització de Montsanto, l’empresa que controla el 90% del mercat pel que fa a la producció de llavors modificades genèticament. I per fer-ho, viatja a Àsia i a Amèrica del Sud. Concretament, a l’Índia, els productors de cotó estan patint els efectes més negatius dels cultius transgènics, assolats també per les plagues; uns cultius que acaben endeutant els agricultors, la majoria dels quals adquireixen compromisos insuportables amb empreses com Montsanto i que, incapaços d’afrontar-ne les despeses, acaben suïcidant-se. A Mèxic, els camperols també són els més perjudicats, en aquest cas, per la contaminació dels cultius tradicionals per part de llavors transgèniques, que amenacen la producció agrícola local. Finalment, al Paraguai, els agricultors afronten el seu futur lluny dels cultius que han conreat ancestralment, donat que un grup d’inversors, partidaris de la filosofia de Montsanto, està acabant amb l’agricultura tradicional i està provocant la concentració massiva de cultius transgènics.

Salutacions
Miquel

Comentarios

  1. Molt be Miquel!!
    Podriem quedar d'acord en possar el nostre nom, quan publiquem una entrada (entre parentesi en el titol, tal com ho he fet jo).

    salut!!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Article de sostenible.cat (ja prieto)

Que inventen ellos - (Marcos González López)