Exposició: ARAL, El mar perdut. (Dani Picazo)

De l'1 de setembre al 7 de novembre




Isabel Coixet presenta l'exposició "Aral. El mar perdut", una experiéncia audiovisual que mostra els efectes negatius de la desaparició del Mar d'Aral (República Autònoma d'Uzbekistan). La mostra recull una selecció d'imatges, animacions i vídeos obtinguts per la cineasta durant el seu viatge a la zona afectada per a realitzar el seu últim documental.


Entrades gratuïtes.


A partir del 27 de setembre ja es pot realitzar el visionat del documental "Aral. El mar perdut".




El mar d'Aral tenia una industria conservera que proveïa a tota la antiga Unió Soviètica, varen desviar un riu per tal de regar uns camps per produïr cotó, que en aquell moment es pagava molt bé, el resultat va ser una pèrdua de més d'un 70% d'aigua per filtracions. Això va donar lloc a l'assecament del Mar d'Aral. Es parla que fins hi tot el mar es reduïa més d'una metre per día. Aquest mar era molt ric en vida marina i tenía unes espècies d'algues, que només s'han trovat allà, molt nutritives per la vida marina.


A part del desastre mediambiental cal pensar en el desastre per la gent que viu allà, generalment gent dedicada a la pesca que ara no té maneres per subsistir i ha vist com la seva qualitat de vida ha baixat de manera monstruosa, pasant de viure al costat d'un mar plé de vida, a passar a viure en un desert.


L'exposició es a l'edifici ROCA BARCELONA GALLERY (Joan Güell, 211-213), al mateix edifici també hi ha una mostra de diversos productes Roca realitzats per grans dissenyadors. Val la pena annar a donar una volta per l'edifici.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Article de sostenible.cat (ja prieto)

Que inventen ellos - (Marcos González López)